Mart Ayı Eğitimde İyi Örnekler Projemiz: Tıpkı Sizin Gibiyiz +1 Farkla

Uygulamanın Amacı

Okulumuza davet edilen anaokulu öğrencileri ile öğrencilerimizin kaynaşmasını sağlamak ve anaokulu öğrencilerinde down sendromu ile ilgili farkındalık oluşturmak

Uygulamanın Özeti

Okulumuza gelen Kapaklı Belediyesi  anaokulu öğrencileri okulumuzdaki 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü programına katıldı ardından farkındalık oluşturmak amacıyla misafir öğrenciler, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte çorap tasarlama etkinliği yapıldı. Bu etkinlikten sonra öğrencilerimiz ve misafir öğrencilerimiz birlikte dans ederek kaynaşmaları sağlandı.

Elde Edilen Sonuçlar

Yapılan çeşitli etkinliklerle anaokulu öğrencileri ile öğrencilerimizin kaynaşmaları sağlandı,  misafir öğrencilerde  down sendromuna karşı farkındalık oluştu ve çorap tasarlama etkinliğiyle öğrencilerin yaratıcılıklarını kullanmalarına olanak sağlandı.

Kurumdışı Paydaşlar ve Ortaklar

Kapaklı Belediyesi Anaokulu

Uygulamada Karşılaşılan Zorluklar ve Dikkat Edilecek Hususlar

İlk kez down sendromlu bir bireyle karşılaşan anaokulu öğrencileri olumlu tutum ve davranışlar göstermiştir. Bu yüzden bunun gibi etkinliklerin daha erken yaşlarda yapılmasına dikkat edilebilir.

Uygulamanın Sürdürülebilirliği Nasıl Sağlanacak?

Okulumuza gelen öğrenciler  yapılan çalışmaları kendi okullarında arkadaşlarıyla paylaşarak uygulamanın sürdürülebilirliği sağlanabilir.

Uygulama Diğer Okul/Kurumlara Yaygınlaştırılabilir mi?

Farklı özel gereksinimlere sahip öğrenciler sadece anaokulu değil diğer tüm kademelerdeki okullarla işbirliği yaparak benzer etkinlikler gerçekleştirip bu öğrencilere farkındalık kazandırabilirler.

28-03-202328-03-202328-03-202328-03-202328-03-202328-03-2023